2006-09-29

Toimekas nädalalõpp



Täna saime valmis mänguasja "Jookse väike tigu". Lapsed olid vahvad ja muretsesid teokarpe, millest saime sellise pisikese kavala liikuva mänguasja teha. Karl Kristjan lubas teopoisi lehel oma väikesele Mihkli-nimelisele vennale nimepäevaks kinkida.
Pärast sööki seadsime end rivvi ja läksime linnaraamatukogusse tutvumistundi. Tädi Reet jutustas meile huvitava loo sellest, kuidas kriimsilmast sai kultuurne hunt. Loodan, et see oli väga õpetlik ja lugema ahvatlev lugu. Võtsin ka raamatukogust Aino Perviku raamatu"Paula raamatukogus", mille siis järgmisel nädalal klassis läbi loeme. Seejärel tutvustas tädi Reet meile tervet raamatukogu, 1. kuni 4. korruseni. Olime luuregrupp, kes pidi vaikselt liikuma. Sõitsime liftiga. Nägime hästi tillukesi raamatuid ja 4. korruse saalis imetlesime võrratut vaadet Vallimäele ja Riho Hüti ilusat vitraaži "Päikeseratas". Tutvusime vaba aja veetmise võimalustega raamatukogus.
Järgmisel reedel läheme veel tagasi, siis jätkub tutvustus rollimänguga. Lapsed kehastuvad erinevateks raamatulaenutajateks, saavad ka ise raamatukogutädi asemel raamatuid laenutada. Selleks tuleb meil kaasa võtta erinevaid aksessuaare (kübar, prillid, pärlid jne, jne). Lapsed saavad ennast ka laenutajateks registreerida. Iga laps saab tunnistuse, et on koolituse läbinud. Linnaraamatukogu on üks tore ja sõbralik maja, kus lapsed saavad sisukalt ja meeldivalt aega veeta.
Kuna ajalehed lubavad sooja nädalavahetust, siis soovin lastele ja vanematele meeldivaid puhkepäevi. Tarkust hakkame taga nõudma jälle esmapäeval.

Kommentaare ei ole: