2006-12-06

Päkapikupäev


Eile oli päkapikk meile kirja aknalauale jätnud. Ta on ikka väga täpselt meie klassi jälginud. Kiitis laste joonistusi, ilusat laulmist ja seda, et lapsed hästi loevad. Mõnele lapsele oli tal ka üht-teist ette heita.
Tänaseks oli päkapikk lastele sussitäie kommi kohale tassinud. Päkapikupäeva puhul oli avatud ka päkapikkude kodu, kus lapsed said salmi lugeda, laulda. Julgematel oli võimalus ka jõuluvana põlvele istuda. Peale õpetaja ei julenud ükski laps seda teha. Lõpuks pakkusid päkapikud meile piparkooki. Klassis jõudsime lõpuni "Jõuluvana" raamatuga.
Eile rääkisime inimeseõpetuse tunnis sõprusest. Lapsed teadsid, missugune on hea sõber ja arvasid, et kirjasõber on pliiats. Matemaatikas õppisime arvu 8. Palun kodudes ka harjutada 8 piires liitmist ja lahutamist. Tänaseks oli kodus väike ülesandeke teha, aga viiel õpilasel oli see tegemata. Päevikusse olid sissekanded tehtud, nii et peaks tähelepanelikult kontrollima, kas kõik ülesanded on täidetud.
Lugemist peab kodus harjutama iga laps, ka see, kes soravalt loeb. Nii kujuneb ilmekas lugemine. Kellel on lugemisega raskusi, see peab kohe usinasti lugema. Kaks korda on vähe.
Reedel läheme Linnakodaniku majamuuseumisse. Programm ei ole sama, mis eelmisel aastal. Jõulutraditsioonidest loomulikult, aga ikkagi erinev eelnevast.

Kommentaare ei ole: