2006-11-28

Jälle algas uus nädal

Tänased esimese klassi lapsed on erakordsed. Nad saavad oma esimest kooliaastat meenutada umbes nii: Suurbritannia kuninganna ja USA president käisid Eestis sellel aastal, kui ma kooli läksin. No kas ei võta kadestama?
Täna alustasime 1.t klassis jõuludeks valmistumist. Õppisime natuke laulu "Käes on jõulud". Seda võiks kodus õppida lugema ja miks mitte ka jorutada laulda, siis jäävad sõnad paremini meelde. Homme hakkame lugema "Tiliseb, tiliseb aisakell", sest seda me laulame reedesel advendihommikul kõik koos muusikakooli orkestriga. Arvan, et pähe seda ei õpi, vaid võtame paberid ja laulame sealt. Peaasi, et lugeda oskame. Aga äkki jääb harjutamisega pähegi?!
Rääkisime vanadest aabitsatest. Karin, Johanna ja Kaur olid emade-isade aabitsad kooli kaasa toonud. Lehitsesime neid. Üks aabitstest oli see, millest mina olin lugema õppinud. Südamesse tuli soe tunne. Lugesin lastele sealt lugusid ette ja avastasime, et saba lahti - nokk kinni lugu oli minuaegses aabitsas ja ka praeguses. Matemaatikas harjutame 5 piires liitmist ja lahutamist. Enamus lapsi sai endale ise punase pliiatsiga viie kirjutada, kuna oli ülesande õigesti lahendanud. Lahendasime laste lemmikraamatust "Iseseisvad tööd" ülesandeid. Hästi põnev on ise lahendada ja ise ka kontrollida. Laps saab kohe tagasiside oma teadmistest. Inimeseõpetuse tunnis rääkisime viisakast käitumisest erinevates kohtades. Teoorias on kõik väga selge, tuleb ainult need teadmised ka praktikasse rakendada.

Kommentaare ei ole: