2007-01-06

UUS ALGUS

Lapse arengus on tähtsal kohal kasvukeskkond, ennekõike perekond, kus ta veedab oma kõige vastuvõtlikumad aastad. Perekonnas õpib laps tundma inimestevahelisi suhteid, omandab oskuse elada teiste inimeste keskel, võtab alateadlikult omaks vanemate käitumismallid, hoiakud ja väärtusorientatsioonid. Kodus kujunevad maailmavaate, moraali, iseloomu ja huvide alused. Kodust algab ka koolitee. Õppimine on töö, mis nõuab kodu tunnustust. Last stimuleerib kõige rohkem õppima vanemate huvi tema õpingute vastu. Lapsega koos õppimine ei tähenda tema eest koolitükkide tegemist, vaid abistamist. Nii taipab vanem ka kõige paremini, milleks tema laps võimeline on ja kus kulgeb andekuse piir ühes või teises andes. Nii kirjutas kodu ja vanemate tähtsusest psühholoog Toivo Niiberg eilses Õpetajate Lehes.

Mul on hea meel, et lapsed on saanud 2 nädalat rahulikult kodus puhata ja "akusid" laadida. Loodetavasti oli seltsiliseks ka sõber raamat. Nüüd on kõik energiat ja õpivalmidust täis ning saame kohe uue hooga jätkata.

Uuel veerandil on uus tunniplaan. Selle saavad lapsed esmaspäeval teada. Tunniplaanis pole kehalist kasvatust. Esimese nädala jooksul teatab kehalise kasvatuse õpetaja, millal ja kus tunnid toimuvad.

Arvatavasti 15. jaanuaril toimub 1.t klassi aabitsapidu. Jätame hüvasti oma esimese kooliraamatuga. Alates esmaspäevast hakkame peoks valmistuma.

TORE, ET VARSTI KOHTUME!

Kommentaare ei ole: