2007-10-13

Rõõmud ja mured

Reedel meisterdasime looduslikust materjalist, kirjutasime etteütlust ja koostasime klassi kodukorrareeglite stendi. Nüüd on kõigil silme ees, kuidas peab käituma. Kui läheb meelest ära, võib kohe õige käitumisreegli endale meelde tuletada.

Kuulsin kurtmisi, et mõned lapsed tahavad teisi kiusata. Peame hakkama õppima ja meelde tuletama, kuidas olla kaaslastega sõbralik ja mitte neile liiga teha. Hea sõber on väga palju väärt. Tore on, kui sul on sõpradeks klassikaaslased. Sõpru tuleb hoida, mitte nende elu kibedaks teha.

Pärisin lastelt nende koolivälise tegevuse kohta. Paljud lapsed käivad trennides ja huvialaringides. See on tore. Kes teeb, see jõuab. Algul on võib-olla raske minna võõraste laste sekka, aga varsti saadakse kindlasti sõpradeks. Vahel võib tunduda, et viitsi enam või on ebakindlustunne (kohanemisraskused). Ei tohiks kohe alla anda. Öeldakse, et kindlasti tuleks ühes ringis osaleda pool aastat. Kui siis ikka veel pole kohanenud ja on tunne, et see asi ei ole minu jaoks, võiks kaaluda mõne teise huviala leidmist.

Klassivälisest lugemisest:
Mulle teeb rõõmu, kui toredasti lapsed loetud raamatuid kaaslastele tutvustavad. Osadel on juba mitu raamatut läbi loetud ja ka meile jutustatud raamatu sisust. Lapsed taipavad, et raamatud on õpetlikud ja toovad õpetliku peamõtte välja. Kindlasti on arenenud väljendusoskus ja esinemisjulgus. Iga laps peab vähemalt ühte raamatut õppeveerandis tutvustama. Loodan, et ütlus - raamat on parim sõber - ikka tegelikult kah kehtib.

Kommentaare ei ole: