2006-10-27

Algas esimene koolivaheaeg

Pipi tahtis seepärast kooli minna, et tal oleks koolivaheaeg. Loodan, et meie lapsed sellel põhjusel koolis ei taha käia, aga ühe mõnusa koolivaheaja on nad küll ära teeninud.
Esimese veerandi viimastel tundidel õppisime veel hoolega. Saime teada, et meie õpitud häälikud jagunevad täishäälikuteks ja kaashäälikuteks. Õppisime pisikese laulukese täishäälikutest. Loodusõpetuses rääkisime köögiviljadest.
Kolmanda tunni alguses läksime aulasse, kus olid üles pandud mikrofonid ja kaamerad, et filmida leivalaulude esitamist. Lapsed laulsid ilusasti ja vapralt oma laulukese. Usun, et kaamerate valvsa silma all on ikka päris kõhe esineda. Kiitus lauljatele! Igale esinejale kingiti helkur, mida kohe peaks kasutama hakkama. Tore, et Johanna ja Johannese emal oli aega tulla laulu kuulama ja pildistama.

Siis hakkasime peoks ette valmistama. Paigutasime lauad ümber klassi ja asetasime peotoidud lauale. Täname tublisid vanemaid, kes olid lastele ilusasti peotoidud kaasa pakkinud. Algul õppisime tantsima "Kaks sammu sissepoole", seejärel tantsisime bugit. Enelini isa oli lindistanud eelmisel õhtul CD-le tantsumuusikat ja algaski disko. Lapsed tantsisid nii hasartselt, et mõnel kohe higi tilkus. Lõpetasime peo sõprusringiga. Kiidan lapsi, nad oskasid pidutseda. Tublid! Meil oli ka oma fotograaf Triin, kes meist päeva jooksul pilte tegi, ehk jõuavad tema ja kaksikute ema tehtud pildid ka kunagi siia.
Lapsed on kodu peeglid. See pilt, mida mina meie "klassipeeglist" praegu näen, mulle meeldib. Tunnen lapsevanemate tuge ja tänan teid, armsad lapsevanemad. Arvan, et ka teie olete ühe tubli hingetõmbeaja ära teeninud, et siis jälle koos lastega uusi vagusid hariduspõllul kündma hakata. Head puhkust!

Kommentaare ei ole: