2007-02-23

Head Eesti Vabariigi aastapäeva

Eile käisime Linnakodaniku Majamuuseumis, kus tore muuseumiõpetaja Mirjam tutvustas meile elu Eesti Vabariigi algaastail. Kõik lapsed said vanaaegse kohviveskiga kohvi jahvatada. Mõistatasime, mida võisid eelmise sajandi algul pereemad poest osta. Turukotiks polnud sel ajal mitte kilekott vaid korv. Enamus toiduaineid oli pakendatud plekk-karbikestesse. Lutsukomme nimetati monpansjeedeks. Katsime sünnipäevalaua vanaaegsete nõudega. Mirjam tegi lastele ka väikese viktoriini Eesti Vabariigi kohta. Lapsed olid tublid ja said auhinnaks igaüks ühe monpansjee. Mõned tüdrukud vaatasid seda kartlikult, arvates, et komm on peaaegu sada aastat vana. Komm oli värske ja hästi maitsev. Lapsed arvasid, et eesti rahvuskala võiks olla kuldkalake. Lõpuks joonistas iga laps kaardi, kirjutas aadressi peale ja loodetavasti on kaart tervitustega juba kodudesse jõudnud. Arvan, et enamusele lastest oli see esimene kord ise kaarti saata.

Täna toimus koolis Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktus, kus laulsime hümni, kuulasime direktori kõnet ja vaatasime näidendit "Vigased pruudid", milles mängisid ainult poisid. Näidend oli hästi vahva ja humoorikas. Kiidan 1.t klassi lapsi, sest kõigil on hümn peas.

Klassis rääkisime talvisest kodumaast, meie riigi naabritest ja isamaast ning emakeelest. Õppisime kirjutama V-tähte. Vabariik algab ju V-tähega.

4. aprillil sõidame Tallinnasse Nukuteatrisse vaatama "Võluflööti". Kui Cristiine ema saab TV3-ga kokkuleppele, siis läheme ka sinna ekskursioonile.

Sisukaid puhkepäevi kõigile!

Kommentaare ei ole: