2007-02-28

Koolitöö on tõsine töö

Uus nädal on poole peale jõudnud unustamiste tähe all. Väga kurvaks teeb, kui 23-st lapsest seitsmel oli õpimapp veel teisipäeval esitamata. Tähtaeg oli reede ja aega üks nädal. Armsad vanemad! Siit üleskutse teile! Aidake ikka lastel tähtaegadest kinni pidada. Pool aastat koolis pole neist kindlasti iseseisvaid õppureid teinud. Algklassilast tuleb iga päev kontrollida. See on ka üks suhtlemise võimalusi kodus. Viimasel ajal on lapsed hakanud palju asju koju unustama või on kodune töö tegemata, päevikusse on ülesanne märgitud. Oleme rääkinud, kuidas saaks nii, et midagi vajalikku koju ei jääks. Koduste ülesannete täitmist ja kooliasju tuleb õhtul kontrollida, teist korda igaks juhuks veel hommikul ja hea oleks, kui emal-isal oleks aega pilk peale heita. Siis vist ei unune midagi koju. Igal hommikul peavad pliiatsid olema teritatud. Aga viimasel ajal võtab pliiatsite teritamine tunnis palju aega.
Olen täheldanud, et mõnedel õpilastel on käekiri väga lohakaks läinud. Vaatlesin õpimappe ja leidsin sealt korralikke käekirju, mis nüüd on asendunud hoopis kehvematega. Saan aru, et suvised energiavarud on nüüd otsakorral. Seetõttu peab jälgima laste uneaja pikkust (vähemalt 9-10 tundi), et laps saaks värsket õhku ja tervislikku vitamiinirohket toitu.
Selleks et kooliellu sulandumine pärast haigust oleks lihtsam, võiks laps enne kooli naasmist uurida, kui kaugele on õppimisega jõutud ja ka natuke kodus teha harjutusi ja ülesandeid. Teavet selle kohta saab e-koolist või sõpradelt.

Tuletan meelde, et juturaamatuid peab lugema. Ärge unustage ka neid lugemispäevikusse kandmast. Enne vaheajale minekut tahan neid näha.

Matemaatikas alustasime üleminekuga liitmist 20 piires. See on algul mõnele lapsele ikka päris raske. Peaasi on, et laps teab reeglit ja oskab sellele vastavalt ka toimida. Harjutasime seda tunnis ka nööpidega. Neil lastel, kellel arvutamine sõltub veel näppudest, on nüüd raskem.

Kirjutan seda seepärast, et lastel on muretu lapsepõlv ja koolist lahkudes kipuvad kohustused ja murekesed ununema. Koolis on hea ja mõnus käia, kui kohustused ja ülesanded on täidetud.

Kommentaare ei ole: