2007-03-15

15. märts, neljapäev

Eile oli emakeelepäev. Teise tunni ajal käisime aulas vanasõnu moodustamas. Kolmanda tunni ajal lugesime klassis luuletusi. Peaaegu kõik lapsed olid luuletused välja otsinud ja ka pähe õppinud. Ilmekamad lugejad said auhinnaks raamatud. Kes vaeva näeb, see saab ka tehtud tööst rõõmu tunda.

Täna toimus aulas algklasside Playbox. Meie klassi esindas Enelin, kes kehastus Eda-Ines Ettiks. Ta sai sellega imehästi hakkama. Kuulajad elasid hasartselt kaasa ja laulsid refräänigi kaasa. Väga tubli esitus!

Eesti keele tunnis püüdsime lahendada mõistatust märtsikuust. See oli väga lihtne: tuli tähestikust leida eelnev täht, aga mõnele lapsele osutus keskendumine tööle raskeks.
Õpetaja esitas veel naljakaid küsimusi ja lapsed pidid vastuseid mõistatama. Mängisime ka poemängu, kus pidi pante andma ja siis neid lunastama.

Kunstitunnis maalisime tuletõrjeteemalisi pilte, et need Päästeametisse laste loominguvõistlusele saata. Eelnevalt oli õpetaja "Nublu" ette lugenud.

Juturaamatuid peab laps lugema. Nii areneb lugemisoskus, sõnavara, loetust ja räägitust arusaamine ja ka püsivus ühte tegevust teatud aeg teha. Ikka ja jälle KORDAN, sest on lapsi, kes ei loe ja ka lugemispäeviku esitamisega jäävad hätta. Kui üldse lugemise tahtmist ei ole, no siis tuleb vastu tahtmist lugeda ja võib juhtuda, et lugemine hakkabki meeldima. Kui lapsel ei kujune välja harjumust lugeda, siis vanemates klassides jääb ta ikka väga hätta. Seepärast tulebki nüüd ja kohe lapsed raamatu juurde suunata-meelitada-käskida.

Kommentaare ei ole: