2007-05-06

Mõned mõtted

Reedeses kunstitunnis üritasime pusida heegeldamist. Mõned lapsed olid juba oskajad ja said ka teisi aidata. Suurem osa lastest polnud heegeldamist proovinud. Algul tundus see neile väga raske ja esimene reaktsioon oli: ma ei oska. Siis ma rääkisingi lastele, et kõik siin elus ei tulegi kergelt "ühe sõrmenipsuga" kätte. Ongi loomulik, et mõne asjaga peab suurt vaeva nägema ja palju kordi üritama, enne kui selgeks saab ja välja hakkab tulema. Ei pea hakkama kohe tujutsema, ei pea koheselt lootust kaotama, vaid peaks hoopis kõigest hingest tahtma ja mitte alla andma. Igas inimeses on peidus üks "jõuloom", see tuleb lihtsalt üles leida ja tahtejõuks kasvatada. Kergem moodus on keerata raskustele selg või teatada, et ei oska ega tahagi osata. Tammsaaregi on öelnud - tee tööd ja näe vaeva, küll siis tuleb ka armastus (töö vastu). Soovitan ka kodudes ikka innustada lapsi tööle, mitte nende eest ära teha. Tuge raskuste ületamisel vajame me kõik. Rõõm tehtud tööst on kindlasti seda suurem, mida rohkem on vaeva nähtud.

18. maiks tahan näha laste lugemispäevikuid. Seal sees on kindlasti "Sipsiku" ja veel vähemalt ühe päris paksu juturaamatu kohta pildid joonistatud. Loomulikult võib ka rohkem lugeda, see toetab loetust arusaamist, laiendab sõnavara ja silmaringi, parandab väljendusoskust.

28. mail toimub klassi lõpuekskursioon Mamsli mängumaale Jaanioja talusse. Kui tahate enam infot, siis trükkige mõnesse otsingumootorisse talu nimi ja avaneb nende koduleht. Läheme koos 1.r klassiga, siis tuleb bussisõit odavam.

7. septembri "Bullerby laste" piletid on juba välja ostetud. Jällegi sõidame koos 2.r klassiga.

20. novembriks tellisin juba jupp aega tagasi piletid "Estonia" teatrisse "Pipi!Nuki! Puhh!" hitipeole. Need peame välja ostma nädal aega enne. Kinnitama oma tellimust pean aga 20. oktoobril. Loodetavasti ma ei unusta.

Suvevaheaeg algab 5. juunil HM korraldusega. Koolis on käia ikka terve maikuu. Ärge öelge lastele, et 2 nädalat veel. Üks poiss oli väga pettunud, et peab kauem käima ja targemaks saama. Ilusad kevadilmad on suur kiusatus, aga sellestki saab üle, kui selgitada ja rääkida.

Kommentaare ei ole: