2007-05-03

Neljapäev, 3. mai

Täna lugesime muinasjuttu "Vägev vähk ja ahne naine". See õpetas, et ahnusel pole piire ja seda, et lõpuks ajab suur tükk ikka suu lõhki.
Eesti keele tunnis lugesime, kuidas Aadam juuksuris käis ja missuguse soengu ta endale laskis juuksuril lõigata. Moodustasime pala kohta küsimusi. Küsimuste moodustamine valmistab peaaegu alati raskusi.

Kunstitunnis täitus paljude laste unistus: lõpuks ometi võis viltpliiatsitega joonistada. See on töö, mis nõuab püsivust, sest pilt oli vaja täpitada. Tööharjumuste kujunemiseks, keskendumise ja püsivuse arendamiseks on taolised ülesanded kasulikud.

Arv seitse on mõnes mõttes muinasjutuline arv - Lumivalgeke jõudis seitsme pöialpoisi juurde, muinasjututegelastel on seitsmepenikoorma saapad jne. Maagilise arvu 7 mõju on tunda ka meie klassis: ikka ja jälle 7 unustajat. Aga mind see ei rõõmusta. 24-st 7 on liiga palju. Kontrolligem, et lastel oleksid asjad kaasas ja kodused ülesanded tehtud. Hea tahtmise juures peaks see küll võimalik olema.

Homme hakkame heegeldama ketti. Arvan, et paljud lapsed juba oskavadki heegeldada. See on hea käelihaste peenmotoorikale.

Panen linkide alla ühe huvitava mängu. See on aastaaegadest ja kuudest. Tuleb liikuda noolenuppudega vasakule-paremale.

Kommentaare ei ole: