2008-03-16

SÖÖÄRASÖÖ

Nii kirjutavad meilegi tuttavast raamatust Joonas ja Johanna Delfi lastelehes:

See raamat on kirjutatud sellepärast, et lapsed teaksid, milline on tervislik toit ja mida peaks sööma. Ja et hommikuti peab silmi ja hambaid pesema, enne kui sa kooli või lasteaeda lähed.
Raamat räägib Muinasjutumaal elavast kurjast nõiast Protosiiliusest, kes tahab saada kõigi laste lemmikuks ja tahab anda lastele friikartuleid ja muid ebatervislikke toite, et neile meeldida.


Raamatu kõige targem tegelane on Saabastega Kass, sest tema teab kõige rohkem sellest, mida lapsed kõige sagedamini peaksid sööma. Ta on nii tark sellepärast, et ta loeb kogu aeg tarku raamatuid. Iga päev Saabastega Kass võimleb, käib duši all ja loeb raamatuid. Saabastega Kassi sõbrad on Lendav Vaip ja Lumivalgeke. Lumivalgeke kugistas kogu aeg õunu, mis talle kurku kinni jäid, aga lõpuks õppis neid väikeste tükkidena sööma. Veel on raamatus vinnilise näoga Hiiglane, kes sööb ära kõik, mida ta leiab, ja Lohepoiss Leonardo, kes on Protosiiliuse sõber ja ka Saabastega Kassi sõber. Leonardo on armunud jääprintsess Jääkasse, kellele meeldib ainult jäätist süüa. Jääkas elab jäätiselossis. Jääkal on ka sõber Marta, kelle moodi ta väga tahaks olla ning hakkab ka lõpuks Marta järgi tervislikke asju sööma.

Üleüldse lõpeb raamat väga hästi ja kõik saavad aru, et friikartulitele, popkornidele ja mullijookidele pole mõtet raha kulutada ning neist võib vahel lausa haigeks jääda. Ja et tervisele palju parem on ikkagi süüa kaalikaid, kapsaid ja porgandeid.

Delfi lastelehes on veel palju huvitavat. Kellel tahtmist ja aega, võiks sellega tutvuda.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonüümne ütles ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.