2008-03-24

Uuel veerandil uue hooga

Esimene kevadine koolipäev on nüüd möödas. Loodetavasti lapsed väga ära ei väsinud. Rääkisime täna ka sellest, et päike annab energiat, aga samas meelitab lapsi õppimise juurest õue. Et rohkem saaks pärast kooli õues joosta, tuleks koolitundides väga tähelepanelik olla ja aktiivselt kaasa töötada. Nii saab õppematerjal koolis kohe selgeks ja kodus on vähem vaja vaeva näha. Lihtne soovitus, aga mõnel lapsel raskustega teostatav.

Rääkisime koolivaheajast. Robin jutustas, et ta oli Saaremaal juba rästikut näinud ja binokliga hülgeid vaadanud. Tore, et paljud lapsed külastasid oma vanaemasid-vanaisasid. Gregor käis lausa vanavanaemal külas. Küll vanavanematel võis olla hea meel, et lapselapsed neid külastasid. Diandra tegi vaheaajal väikese lihavõttereisi Rootsi. Paljudele lastele olid lihavõttejänkud mune toonud.

Neljapäeval teeme matemaatikas kontrolltöö. See oleks pidanud juba eelmise veerandi lõpus olema, aga nähes laste väsimust, lükkasin edasi uude veerandisse, aga.... Kellaga on käputäiel lapsel probleeme. No ei saa kellaaega öeldud ja näidatud. Soovitan kasvõi teleka saatekava appi võtta: kui saate algus on 17.00 - millal ta siis tegelikult algab ja kuidas seda kellaaega öelda. See on praktilises elus väga vajalik oskus. Millal on kell 02.30 ja millal 14.30? Jne. Küllap leiutavad emad-isad, kuidas nüüd ruttu-ruttu võlumeetoditega kella tundmine lõpuks selgeks saada. Proovime ka koolis veel, ehk õnnestub sellest komistuskivist üle saada.

Kommentaare ei ole: