2010-03-11

Headus ja Kurjus


Oli kord maa, kus valitses Headus. Inimesed olid rõõmsad ja õnnelikud. Nad hoolitsesid oma laste ja kodude eest. Headusel oli hindamatu aare, milleks oli südamlikkus.

Ühel neljapäeval, kui taevasse tuli täiskuu, laskus maale Kurjus. Tema sooviks oli Headuse hindamatu aare hävitada.

Mitmeteks aastateks jäi Kurjus maale valitsema. Inimesed olid kurvad ja õnnetud ning nad muutusid kurjadeks.

Väike vapper Headusepoiss mõtles, et nii enam ei saa see jätkuda. Poiss kogus kokku kõik mehed ja lapsed ning nad astusid suure naeru ja naljaga Kurjusele vastu. Kurjus kohkus ja jooksis maalt minema.

Headus õitseb nüüd oma maal.

Kaur Teiva



Henri lugu:

Elasid kord Headus ja Kurjus. Headus aitas inimesi ja tegi nende eest raskeid töid. Headus kandis valgeid rõivaid, mis olid puhtad ja korralikud. Ta soeng oli lühike ja moodne. Headus aitas kodutuid ja vaeseid inimesi.

Kurjus oli kuri ning ta rõõmustas, kui inimestel läks halvasti. Kurjus rääkis inimesi taga. Ta kandis musta värvi riideid, mis olid katkised ja räpased. Kurjusel oli pesemata pikk habe ja juuksed.

Ükskord, kui Headus aitas inimesi ja Kurjus kiusas neid, said nad kokku. Headus tahtis teada, kas Kurjusel abi on vaja. Kurjus arvas, et Headus saab tal aidata inimesi kiusata. Sellist abi Headus ei andnud. Nõnda võitlevad nad veel praegugi.


Laurita lugu:

Kohtusid kord kaubanduskeskuses Headus ja Kurjus. Nad nägid, kuidas üks laps ostis juua. Kurjus tahtis, et see jook maha kukuks. Kuid Headus proovis seda ennetada. Kahjuks seekord jäi Kurjuse tahtmine peale ja jook kukkus maha.

Ühel koolipäeval said nad taas kokku. Nende silmad nägid seekord pealt, kuidas suur poiss kiusas väikest. Suur poiss narrisväiksemat ja tahtis lüüa. Kui headus seda nägi, tahtis ta minestada. Kurjus seevastu oli väga õnnelik. Headus proovis oma mõtetega kiusamist peatada. Siis astus klassi uksest sisse õpetaja ja peatas kakluse. Suur poiss visati koolist välja. Headus sai oma tahtmise. Poiss sai aru, et ei tohi teisi kiusata. Ta palus vabandust neilt, kellele oli haiget teinud. Headus oli nüüd väga õnnelik, et suutis midagi head korda saata.

Kommentaare ei ole: