2009-10-21

Konkursside sadu

Haara fotokas, sest käima läks
FOTOKONKURSS „LUGEMISE MÕNU“!

2010. aasta on kuulutatud Eestimaal lugemisaastaks. Lääne-Virumaa Keskraamatukogu otsustas asjaga juba varakult pihta hakata ja soovib lugemisaasta ettevõtmiste reklaamimiseks kasutada põnevaid pilte lugejatest koos raamatuga ja jäädvustada mõnusaid lugemishetki lugemisaasta rändnäitusel eksponeerimiseks. Seepärast toimub 20. oktoobrist – 30. novembrini 2009.a. fotokonkurss lastele ja noortele teemal „Lugemise mõnu“.
Osalema oodatakse 1. - 12. klasside õpilasi.

Näpunäiteid osalejatele:
· Võistlusfotol peaks olema KEEGI RAAMATUT LUGEMAS.
· Lugemishetki võid tabada nii kodus, koolis, raamatukogus, raamatupoes kui mujalgi. Lugemissituatsioone võib ka ise lavastada.
· Foto võiks kujutada põnevaid lugemiskohti ja -asendeid, mõnusat olemist koos raamatuga ja kui raamatu kaas on pildil nähtav, siis on ühtlasi tegu ka hea raamatu reklaamiga.
· Mõtle oma pildile ka nutikas pealkiri.
· Saada konkursile ikka enda tehtud pildid. Foto saatja vastutab esitatud fotode autorluse ning esitatud andmete õigsuse eest.
· Küsi pildile jäädvustatud isikult luba tema foto seadmiseks näitusele või kasutamiseks lugemisaasta reklaamides ja raamatukogu veebilehel.

Kuidas töid esitada?
· Konkursile võib saata nii mustvalgeid kui värvifotosid.
· Iga autor võib esitada kuni 5 võistlustööd.
· Fotod tuleb edastada digitaalselt, soovitava resolutsiooniga 2516 x 3570 pikslit, et pilti oleks võimalik välja trükkida suuruses A4 ehk 21,0 x 29,7 cm. Kui tabad huvitava lugemishetke oma mobiiltelefoniga ning ei tea pildi resolultsiooni, saada töö ikka võistlusele. Võib-olla saame seda kasutada väiksemas formaadis.
· Fotod võib edastada e-posti aadressil: noortekas@lvkrk.ee või toimetada andmekandjal aadressil: Lai 7, Rakvere, 44308 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu laste- ja noorteosakond.
· Fotodele tuleb juurde märkida pildi pealkiri ja võistleja kontaktandmed (nimi, vanus, kool, klass, telefon, võimalusel e-posti aadress).

Võistlustööde hindamisest ja auhindadest.
· Fotokonkursile esitatud fotode puhul hinnatakse väljendusrikkust, emotsionaalsust, vaimukust ja head lugemishetke tabamist.
· Fotol kujutatu peab olema seotud lugemisega.
· Žürii hindab töid vanusegruppide kaupa ja valib välja parimad tööd rändnäitusel eksponeerimiseks.
· Žürii langetab otsuse 10. detsembriks 2009. Näituse avamine ja võitjate autasustamine toimub Lääne-Virumaa Keskraamatukogu laste- ja noorteosakonnas 12. jaanuaril 2010. a.

Korraldaja õigused:
Lääne-Virumaa Keskraamatukogul on õigus tasuta kasutada konkursil osalenud fotosid meediaväljaannetes, interneti kodulehekülgedel, trükistes ja raamatukoguga seotud avalikel üritustel. Konkursile laekunud fotosid ei tagastata.

Täiendavat infot saab telefonil 32 259 66.

TERAST SILMA LUGEMISHETKEDE TABAMISEKS!

Kommentaare ei ole: